Dr Nature Л Лизин 90 капсули

Предлаган от:
Цена:
21.50 лв.

90 капсули за 90 дни: 
Марка: Doctor Nature
 

За добър имунитет и здрави кости, кожа, коса и нокти

Л – Лизин със 100% изомерна чистота и максимална бионаличност.

Всяка капсула съдържа 500 мг. Л-Лизин(L-lysine)

Л – Лизин е изключително важна аминокиселина, която не може да се синтезира в организма, а същевременно играе ключова роля в редица метаболитни процеси. Подпомага имунитета, участва в синтеза на колаген, подпомага усвояването на калций, цинк, желязо.

Приемът на Л-Лизин:

Заздравява костите, подпомага в борбата с остеопорозата.

 • Подпомага борбата с херпеси – намалява рецидива, честотата и тежестта на състоянието.
 • Подкрепя имунитета - осигурява производство на антитела.

Стимулира производството на колаген и подобрява здравето на кожата, косата, ноктите, съединителната тъкан и кръвоносните съдове.

 • Участва в синтеза на ензими и хормони.
 • Подобрява настроението и намалява нивата на стрес. Помага при нервност и депресия.
 • Ускорява заздравяването на рани.
 • Подобрява храносмилането.
 • Подобрява качествата на кръвта чрез осигуряване на транспорта на кислород и хранителни вещества.
 • Стимулира работата на сърдечния мускул.
 • Подобрява азотния метаболизъм.
 • Стимулира функцията на жлъчката.
 • Осигурява усвояването на други аминокиселини.

Начин на употреба: 1-3 капсули дневно

Признаци за дефицит на Л-Лизин в организма

Липсата на лизин в организма води до загуба на апетит, прекомерна загуба на коса, умора, промени в настроението, репродуктивни нарушения, гадене, световъртеж, стрес, забавяне на растежа, анемия. Възможно е образуване на камъни в бъбреците.

Как действа

Л-Лизинът е незаменима аминокиселина, която организмът ни може да си набави само от външни източници -  от храната или под формата на хранителни добавки. Л-Лизинът подпомага нормалното функциониране на органите и е градивният елемент за протеина, който изгражда тъканите и клетките на нашето тяло. Освен това помага за абсорбцията на калций, желязо и цинк, стимулира производството на колаген и поддържа имунната система. Л-Лизинът е важен за нормалния растеж на мускулите и се използва за образуването на карнитин - вещество, което се открива в повечето клетки на човешкото тяло и помага за транспортирането на мазнините през клетките, които след това се използват за образуването на енергия. 

Стимулира имунитета

Лизинът е важен за поддържане на имунитета, тъй като участва в производството на антитела. Поради своите антивирусни свойства се използва при производството на продукти, предназначени за лечение на херпесни рани и някои инфекциозни заболявания.

 • Благоприятно действие  при херпес

Л-Лизинът може да спре растежа на херпесния вирус. Въпреки че не убива вируса, той подпомага възстановяването и предотвратява тежките симптоми, особено мехури по устните или около гениталиите.

Ускорява заздравяването на рани

Л-Лизинът съдейства за пълното възстановяване на увредените тъкани и образуването на нови, тъй като участва в синтеза на мускулните влакна. Това е причина да се използва много от спортистите, тъй като приемът му спомага за увеличаване на мускулната сила и издръжливост при тежки физически натоварвания. Лизинът може дори да насърчи образуването на нови кръвоносни съдове.

Помага при депресия и облекчава стреса

Добавянето на Л-Лизин може да помогне на хора, които изпитват симптомите на депресия, стрес и тревожност. Ефектът на тази аминокиселина е подобен на серотонина, "хормонът на щастието". Свързвайки се с рецепторите, той намалява чувството на тревожност. В същото време не предизвиква сънливост, физическа или психологическа зависимост. Подобрява концентрацията, намалява умората и нормализира апетита.

Спомага за предотвратяване развитието на атеросклероза

Според изследвания Л-Лизинът може да ограничи развитието на атеросклерозата средно с 50%, а в някои случаи води до пълна регресия на атеросклеротични отлагания. Той има активна роля за блокиране действието на липопротеин А, което води до запушване на артериите.

Следователно Л-Лизинът е в състояние да намали високото кръвно налягане, което е една от основните причини за инфаркти и инсулти. Лизинът също така поддържа енергийния потенциал на сърдечния мускул, тъй като служи като източник за производството на карнитин - аминокиселина, която осигурява мускулна енергия.

Подобрява работата на мозъка

Л-Лизинът е от съществено значение за нормалната мозъчна функция. С неговия дефицит се влошава краткосрочната памет. Освен това повишава концентрацията.

Стимулира сърцето 

Подобрява дейността на сърдечно-съдовата система, предотвратява образуването на холестеролни плаки по стените на кръвоносните съдове и е отличен източник на енергия за сърдечния мускул.

Засилва растежа

Проучвания, проведени през 1984 г. в клиниката Майо, показват, че лизинът, в комбинация с аргинин, може да увеличи секрецията на хормони на щитовидната жлеза при възрастните хора, което също помага за предотвратяване на сенилния имунодефицит. Това може да бъде свързано с повишено производство на растежен хормон.

Помага в репродуктивната сфера

От дефицит на Л-Лизин страда и репродуктивната сфера - при жените дефицитът може да доведе до загуба на либидото, при мъжете - до отслабване на еректилната функция.

В какви случи да използваме Dr. Nature Л-Лизин?

При дефицит на Л-Лизин, особено с напредване на възрастта.

При вегетарианска диета и диета с ниско съдържание на мазнини.

 • За ускоряване възстановяването на костната тъкан след наранявания и операции.
 • При риск от остеопороза.
 • При нарушена обмяна на мазнините.
 • Като превенция срещу атеросклероза, профилактика срещу сърдечно-съдови и мозъчно-съдови инциденти.
 • Трябва да осигурите на тялото си достатъчно количество Л-Лизин, ако страдате от херпес.
 • При понижен имунитет.

 При хронична умора, липса на концентрация.

 При кървящи очи, често гадене, загуба на коса или анемия.

 При хора, които активно се занимават със спорт - дефицитът на Л-Лизин може да доведе до хронично възпаление на сухожилията и мускулна загуба.

 При депресивни състояния, лошо настроение.